Klik op de beginletter van het ras waarnaar u op zoek bent (fokkers en pups staan op één pagina vermeld)
Cliquez sur la lettre initiale de la race que vous recherchez (les éléveurs et les chiots sont répertoriés sur une page)
Click on the initial letter of the breed your are looking for (breeders and puppies are listed on one page)

A B C D E F G H I J K L M N O P R S T V W Y Z

BELANGRIJK BIJ DE ZOEKTOCHT NAAR EEN GOEDE FOKKER

  • DENK GOED NA VOOR U EEN PUPPY KOOPT - Een puppy zal een groot aantal jaren deel uit gaan maken van uw familie. Heeft u genoeg tijd om voor een puppy of een volwassen hond te zorgen? Beschikt u over de middelen om regelmatige basis naar de dierenarts te gaan, goede voeding te voorzien,... . Kortom, zet even al deze praktische dingen op een rijtje vooraleer u tot een beslissing overgaat.
  • VERZAMEL INFORMATIE OVER DE FOKKERS DIE U WENST TE BEZOEKEN - Eens u de beslissing heeft genomen om een puppy in huis te nemen, kijk dan eens rond op internet, informeer indien mogelijk bij mensen die bij de fokker al een puppy gekocht hebben,... . Het is soms nuttig ervaringen, positief of negatief te kunnen delen.
  • KIJK GOED ROND BIJ DE FOKKER - Als u op bezoek gaat bij de fokker van uw keuze, vraag dan om de ouderdieren van uw puppy te mogen zien. Als de fokker een reu heeft gebruikt die in het buitenland verblijft, zoek dan de nodige informatie op over de reu. Kennis over de ouderdieren kan u immers veel informatie bezorgen over de puppy die u in huis gaat nemen. Kijk naar de hygiënische omstandigheden bij de fokker en de manier van socialiseren van de pups, worden de pups apart in kennels gehouden of mogen ze juist vrij in huiselijke kring rondlopen en spelen,... . Allemaal dingen die het karakter van uw pup mee kunnen bepalen.
  • STAMBOOM SINT-HUBERTUS - Koop geen hond zonder erkende stamboom - koop niet in een puppyfabriek of -winkel. De laatste jaren is er genoeg verschenen in de media rondom dit probleem, bespaar uzelf een hoop financiële en emotionele ellende !
    Vraag aan de fokker steeds een stamboom Sint-Hubertus of een FCI-stamboom.
    Een stamboom die namelijk uitgereikt wordt door de Koninklijke Maatschappij Sint-Hubertus in België of de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland is de enige stamboom die erkend is door de FCI (Fédération Cynologique Internationale). Enkel zo bent u zeker van de afstamming van uw puppy.
  • EEN FCI-STAMBOOM IS GEEN GARANTIE OP GEZONDHEID - Vraag natuurlijk ook altijd de nodige gezondheidscertificaten aan de fokker. Voor de meeste rassen zijn gezondheidstesten verplicht maar het is aanbevolen deze te bekijken voor u een puppy aanschaft. Hoe meer u weet over de gezondheid van de ouders van uw puppy, hoe beter u voorbereid bent.
  • TENSLOTTE NOG EVEN DIT - Laat u niet afschrikken door bovenstaande richtlijnen, de aanschaf van een puppy is immers een geweldige gebeurtenis. Een trouwe viervoeter is een verrijking voor uw gezin, een garantie voor een aantal jaren plezier, onvoorwaardelijke vriendschap en trouw.

Rashondenonline.be is goedgekeurd door de dienst Dierenwelzijn van de Vlaamse overheid als gespecialiseerde website.
Bezoek hier de website van de Dienst Dierenwelzijn
Bezoek hier de website Huisdierinfo

© Smart Site Solutions - Rashondenonline.be / Dogsonline.be 2024 - Algemene Voorwaarden - Privacy Policy - Cookie Policy